Afwerking van houtskeletbouw

In de laatste fase voor de oplevering is de afwerking aan de beurt. Eén van de voordelen van houtskeletbouw is dat de afwerking geheel vrij is. De wanden kunnen we stuken of behangen. Maar ook bekleden met houten delen of combinaties daarvan zijn mogelijk. Hetzelfde geldt voor de plafonds.

De begane-grondvloer is altijd van beton en kunnen we met ieder mogelijk materiaal afwerken. Natuurlijk kan Groenhart Houtskeletbouw hierin adviseren en desgewenst leveren wij de woning helemaal afgewerkt voor u op. Meubels erin en u kunt gaan genieten van uw prachtige nieuwe huis!

Wand- en plafondafwerkingen worden beschreven in klassen. Wij werk over het algemeen met de volgende klassen:

Klasse A: glad oppervlak voor zeer hoge visuele eisen.

Visuele eisen: hoogste kwaliteit. Nagenoeg geen oneffenheden en groeven zichtbaar onder direct licht. Onder strijklicht blijven zichtbare banen en oneffenheden < 1 mm mogelijk.

Mogelijke afwerkingen: gladde, (zijde)glanzende wandbekledingen zoals metallieke/of vinylbehang. (Zijde)glanzende verfsystemen en hoogwaardige dunne glanspleistersystemen.

Klasse B: glad oppervlak voor normale visuele eisen.

Visuele eisen: hoge eisen. Holle voegen niet toegestaan. Beperkte oneffenheden en groeven onder direct licht zichtbaar. Onder strijklicht kunnen banen en oneffenheden zichtbaar zijn.

Mogelijke afwerkingen: geschikt voor dunne en lichtgekleurde afwerkingen van behang, textiel en fijn gestructureerde afwerking, zoals (spuit)pleisters met korrelgrootte ≤ 1 mm. Gematteerde verfsystemen.

Klasse C: egaal oppervlak voor normale visuele eisen.

Visuele eisen: normale eisen.

Mogelijke afwerkingen: geschikt voor zwaar vinylbehang of middelgrof gestructureerde afwerking zoals glasvezelvlies met grove structuur en (spuit)pleisters met korrelgrootte van 1 t/m 3 mm.

Het beste is om de afwerking ter plekke in een woning te bekijken. Wilt u eens zien hoe een compleet afgewerkte houtskeletbouw woning er van binnen uitziet? Neem dan contact met ons op.