Buiten- en binnenwanden bij houtskeletbouw

De wanden van uw houtskeletwoning voeren we uit met brede stijlen en regels van 60 mm terwijl 38 mm gebruikelijk is in Nederland. Op deze manier hebben we meer ruimte voor bevestigingsmiddelen en is de wand stabieler. De wanden worden gevuld met isolatiemateriaal en bekleed met plaatmateriaal. Aan de buitenzijde komen damp-open houtvezelplaten. Al dit voorwerk gebeurt in de fabriek, in een gecontroleerde omgeving.

Luchtdicht afwerken

Ten behoeve van het leidingwerk maken we kanalen in de buitenwanden die we luchtdicht afwerken (zie luchtdicht bouwen). Op deze manier kan de installateur vrij in de kanalen werken en wordt de luchtdichte schil niet aangetast.

De binnenwanden worden op de bouw geïsoleerd. Op deze manier kan het meeste leidingwerk in de binnenwanden worden gewerkt. De binnenwanden zijn aan beide zijde afgewerkt met een gipsvezelplaat waaraan u 50 kg per plug, 30 kg per schroef of 17 kg per portrethaak met nagelbevestiging aan op kunt hangen. Zware zaken aan de wand bevestigen is dus geen enkel probleem. Alle wanden kunnen naar wens worden afgewerkt (zie afwerking).

Ook de kozijnen met glas kunnen alvast in de wanden worden aangebracht. Het grote voordeel is dat de belangrijkste bouwfysische functies meteen zijn geïntegreerd: de warmte- en geluidsisolatie, het vocht- en damptransport en de brandwerendheid. De hoge isolatiewaarden leiden tot forse energiebesparingen.

Damp-open bouwen

Uiteraard kunnen wij damp-open bouwen (zie damp-open bouwen). Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever bepalen we in overleg het beste wandsysteem. Uiteraard is het gevelmateriaal geheel vrij te kiezen. U kunt denken aan houten delen, aan stucwerk of baksteen. Een combinatie van materialen is ook heel goed mogelijk.

Prefab productieproces

Alle onderdelen van uw houtskeletbouw woning worden van tevoren pasklaar gefabriceerd, bent u benieuwd hoe de onderdelen geproduceerd worden? Bekijk onderstaande video voor een impressie.

Productie prefab onderdelen houtskeletbouw